Ongelmapuiden poistot

Kun pihapuu on päässyt kasvamaan liian isoksi ja sijaitsee rakennuksen tai sähkölinjan lähellä voi olla järkevää poistaa se ennen seuraavia myrskyjä. Suoritan ongelmapuiden poistoja harkiten ja vuosien tuomalla kokemuksella.  Ahtaissa paikoissa sijaitsevat puut voidaan joutua poistamaan kiipeilytekniikalla. Tällä menetelmällä pystytään oksat ja latva pudottamaan alas hallitusti.

 

Käytössäni on myös kaadonsuuntaaja jota käytettäessä puu ei pääse kaatumaan väärään suuntaan. 

Jos epäilyttää että pihapuu on sairas tai lahovikainen, voi olla viisasta että se poistetaan. Yritykselläni on voimassa olevat vastuuvakuutukset.

 

Myös tykkylumen kasaantuminen puiden latvuksiin voi johtaa latvan tai pahimmillaan rungon katkeamiseen jolloin puu voi kaatua rakennuksen päälle ja vaurioittaa rakennusta. Tästä syystä suosittelen pihapuiden harkittua poistoa sellaisilla alueilla missä tykkylunta esiintyy paljon.

Pihapuiden kaadot

Kaadetuista puista klapeja

Uutena palveluna (2024) teen kaadetuista puista myös klapeja samantien heti kaadon jälkeen.

 

Japa 315+ klapikone kulkee auton perässä sinne missä kaadettavat puut ovat ja tekee kaadettujen puiden rungoista ja paksummista oksista määrämittaista halkoa nopeasti, tehokkaasti ja turvallisesti. 

 

Klapien mitta voidaan valita 5cm välein asiakkaan toiveen mukaisesti.